Doppen sparen, een goed begin …..

Nog een anekdote op de valreep van het jaar. Wij sparen samen met onze gasten doppen voor de opleiding van een blindengeleide hond. In de hutten staat daarvoor een doos bij het sanitair gebouw een emmer. Vanmiddag rond een uur of 5, we zouden net een dutje doen als voorbereiding op de avond en nacht, stonden ineens zomergasten uit Amersfoort voor de deur. Ze gingen oud en nieuw vieren bij familie Zuidhorn. Eerst kwamen ze nog even langs om een tas vol doppen te brengen.

Dat is een goede afsluiter van het jaar en een goed begin van het nieuwe, dat beloofd wat.

De Horizon Molenrij Anekdotes doppen

Samen met onze gasten sparen we doppen voor de opleiding van blindengeleide honden

 

Doppen sparen

Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! U ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van  geleidehonden.

 

Alle harde plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden.

Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen en deksels van deze producten:

– Mineraal- of spuitwater
– Frisdrankflessen
– Melk- of yoghurtpakken
– Fruitsappakken
– Sportdrank
– Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
– Zepen en shampooflessen
– Deo-en spuitbussen
– Slagroombussen
– Pindakaas- en chocoladepastapotten

Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden?

De basisopleiding van onze honden kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 8 miljoen doppen nodig.