Duidelijkheid

Met duidelijkheid kom je heel ver, al is het niet altijd even makkelijk. Soms moet je wat overwinnen.

Wederom even een tijdsbeeld. Het sanitair was nog voor bij het restaurant, wat nu ons woonhuis is. Als campinggasten wilden telefoneren, gingen ze naar de groene telefooncel in het begin van het dorpje Kleine Huisjes. Wij hadden een vaste lijn met 2 draagbare toestellen, maar die hadden geen bereik op de camping.
Mijnheer V. uit Zeeland was een vaste gast. Zijn schoonmoeder woonde in het bejaardenhuis in Kloosterburen. Als mijnheer V. hier was kreeg hij altijd telefoon. Dat wil zeggen ze belden ons, dan gingen wij met een briefje met de boodschap naar de camping met de vraag of hij terug wilde bellen. Vanuit de telefooncel kon niet, want mijnheer V had nooit klein geld, lees; geen kwartjes en dubbeltjes.

“Ach mevrouw De Hoop zou ik alstublieft even mogen bellen ? ”
Ja mijnheer V., natuurlijk mijnheer V….. ”
Mijnheer V. was ook vaste zeur, of de douche drupte na, of het gras was te hoog of de wc spoelde te langzaam door. Iedere ochtend liep hij in zijn blauw grijs gestreepte pyjama naar voren om te douchen. Ook die ochtend. Er zat dauw op de blaadjes van de struiken, misschien had het ’s nachts ook wel geregend, dat weet ik niet meer.
Rond koffietijd kwam mijnheer op hoge poten in het restaurant. ”Mevrouw de Hoop. U moet nodig snoeien, toen ik van morgen naar de douche liep, werd mijn pyjamabroek nat van de over het pad hangende takken.”
Grrrrr, dacht ik en zei “ Mijnheer V., “U kunt maar één ding doen: Afrekenen, uw caravan achter de auto haken en hier nooit meer terug komen. We kunnen het bij u toch nooit goed doen.”
Mijnheer V. draaide om liep stampvoetend weg en heeft de boodschap ter harte genomen.
Twee jaar later. Inmiddels was het nieuwe sanitairgebouw achter op de camping klaar. Het sanitair voor was niet meer in gebruik. Het was lekker weer, terras zat vol, we waren hard aan het werk in de keuken. Ik kijk naar buiten en wie zie ik de parkeerplaats op rijden ? Mijnheer V. met zijn caravan achter de auto,
Oeps wat nu ? ”Meiden jullie blijven even allemaal in de keuken ik ga dit regelen”, zei ik kordaat.

“Dag mevrouw de Hoop”, groette mijnheer V. enthousiast, “Ik hoor zoveel goede verhalen over uw nieuwe sanitairgebouw. Het was me altijd zo goed bevallen, dus ik dacht ik ga weer naar De Horizon”, slijmende glimlach erbij. Ik op mijn strengste toon, nog over gehouden uit het onderwijs van vroeger, “Dag mijnheer V. ik dacht dat wij een afspraak hadden? U zou hier nooit meer terug komen. Dus draaien met die caravan en van mijn terrein af”
Mijnheer V. mankeerde gelukkig nog niets aan zijn oren. Ik met een rood hoofd de keuken in. Daar hadden ze allemaal een rood hoofd van het lachen.

De Horizon Molenrij camping caravan

Tot zomer 2015 was de Horizon een camping