Nieuwbouw hutten, januari 2016

Het nieuwe jaar begon met ijzel. Groningen was een week onbegaanbaar, code rood. Wij konden het terrein niet af. Op de Haven werd geschaatst. In het ijs op de parkeerplaats kon je je spiegelen. Wij woonden in een landschap van “glas” .

 

De Horizon Molenrij Winter 2016 ijzel 2

Een wereld van glas

 

Voor de bouw betekende dit dat we andere werkkeuzes hebben gemaakt. Gelukkig waren er ook droge dagen. Dat betekende uiteindelijk weinig vertraging in de nieuwbouw. Zodra het weer beter werd zijn de laatste ramen geplaats. Nu kan in alle hutten weersonafhankelijk worden gewerkt. In 2 van 4 hutten hangt de verwarmingsketel dat is wel fijn voor sommige klussen is een constante temperatuur van belang.
Uit de oude hutten hebben we de bedden en keukentjes gesloopt en herplaatst in de nieuwe kleine hutten. De praktijk is dat het toch niet altijd 1 op 1 past. Maar met wat veranderingen kom je er weer. Soms is dat meer werk dan je hoopt, maar als het dan toch weer lukt is er ook een zekere trots.

 

Bouwpakketten ?

Op een bijeenkomst maakte iemand de opmerking: “Wel veel werk zeker, al die bouwpakketten in elkaar zetten? ” Het zijn geen bouwpakketten, onze hutten zijn eigen ontwerpen van Anneke en worden door Sjaak gemaakt van planken, balken, schroeven en alle andere materialen. die zelf op maat moeten worden gemaakt en vervolgens worden tot wat het nu al is. Dat is de uitdaging !

 

De Horizon Molenrrij hut nieuwbouw januari 2016 3

Met passen en meten gaat de meeste tijd versleten

 

 

 

De Horizon hut nieuwbouw jan 2016-4

Ramen geplaats in de hut medium

 

De Horizon Molenrij Hut nieuwbouw jan 2016-1

Voor de kleine hutten blijft het slapen met zijn vieren op een rij

 

De Horizon Molenrij hut nieuwbouw jan 2016-3

Her gebruik van de oude keukentjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord