Out of the blue

Out of the blue is een expositie van de 11 meest innovatieve sieraadkunstenaars in het noorden.

Individueel exposeerden deze ontwerpers in diverse galerieën en musea in Nederland, Italië, Spanje, Hongarije en de USA. Picturain  brengt deze kunstenaars nu samen  en haalt ze out of the blue tijdens een expositie in Groningen. Allemaal hebben ze speciaal voor deze tentoonstelling een sieraad ontworpen, gebaseerd op het thema Out of the Blue en ze tonen daarnaast eigen vrij werk.

Met een werkgroep is in 2014 een onderzoek gestart om te kijken welke sieraadontwerpers in Noord Nederland en net over de grens, kwalitatief bijzonder en verrassend werk maken. Het innovatieve materiaalgebruik en design is daarbij als uitgangspunt genomen.

Persoonlijk lijkt het me een heel boeiende expositie. Ik ga er ook zeker heen.

De Horizon Molenrij agenda Marjan Sorgdrager armband

Armband van Marjanne Sorgdrager

Kunstlievend genootschap Pictura, voor informatie klik hier
Out of the blue, 6 maart tot en met 17 april
St.Walburgstraat 1
Groningen
Geopend woensdag tot en met zondag 13:00 tot 17:00 uur

 

Route 99

Marianne Sorgdrager is zilversmid in Feerwerd. Persoonlijk ben ik groot fan van haar werk. Het  uitgangspunt voor haar werk is: De uitdaging is om sieraden opvallend te laten zijn door hun vorm, door de beweging. Marianne is ook een van de kunstenaars in de atelier route 99. Een route door het postcode gebied 99 .. Iedere laatste zondag van de  maand van 12:00 tot 17:00 uur kun je bij 12 kunstenaars een kijkje in hun atelier nemen. Deelnemers zijn herkenbaar aan de kunst route vlag.

Route 99, voor meer informatie klik hier

De Horizon Molenrij Agenda Marjan Sorgdrager oorbellen

Oorbellen, Marjanne Sorgdrager