Over ons

Welkom bij de Horizon. We stellen ons graag aan u voor, wie zijn we, wat is onze achter grond, wat is onze bedrijfsvisie, wat kunt u van ons verwachten. Wij, dat zijn Anneke en Sjaak de Hoop, sinds 1996 zijn wij de eigenaren van De Horizon.

De Horizon Molenrij Over ons Anneke de Hoop Sjaak de Hoop
Anneke en Sjaak de Hoop

Onze achtergronden zijn heel verschillend, Sjaak komt uit de techniek en Anneke uit het onderwijs en jeugdwerk. Van jongs af aan zijn we in onze vrije tijd actief geweest in het jeugd en jongerenwerk. Heel veel plezier beleefden we aan het leiden van  zeilkampen. Dit was de aanleiding om iets te willen gaan doen in de recreatie. Toen de Horizon in beeld kwam was de keuze snel gemaakt Anneke heeft de dagelijkse leiding en Sjaak is de ondersteuning, in het begin naast een baan in het bedrijfsleven. Van camping met horeca heeft het bedrijf zich ontwikkelt tot arrangementenmaker met veel groepsactiviteiten en buitensport.

In de loop der jaren is, mede door de ontwikkelingen in de markt en binnen het bedrijf, de persoonlijke kijk op het bedrijf veranderd. In 2015 hebben we de definitieve keuze gemaakt om verder te gaan als De Horizon, slapen in hutten. Dat betekent geen camping meer. En voor mensen, die ons nog kennen van langer geleden, al een tijd geen horeca en buitensport meer.  In 2016 seizoen starten we met zeven hutten.  Anneke maakte het ontwerp van alle hutten, Sjaak heeft ze gebouwd en vervolgens heeft Anneke ze ingericht.

Duurzaamheid

We hebben bewust gekozen voor duurzaamheid. Dat betekent voor ons hergebruik van materialen, onder andere het gebruik van sloophout voor de keukens. Waar mogelijk zijn de hutten ingericht met gebruikte meubels bijvoorbeeld oude treinbanken. De hutten zijn energie zuinig, dus goed geïsoleerd, de grote comforthutten hebben  naast de centrale verwarming een houtkachel . Iedere hut heeft zijn eigen verwarmingsketel. Dit betekent dat we de warmte kunnen regelen naar de vraag. Een deel van onze energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Voor 2017 staat een pilot met een nieuwe vorm van warmte winnen door verwarmde lucht op het programma. Dit is een project van Sjaak.
Waar mogelijk werkt de verlichting op sensor. Dat betekent dat het buiten ook echt donker is als er niemand over het terrein loopt. Geen verstoring van licht maakt dat je een prachtige sterren hemel kunt zien.

Vertrouwen

Als u kiest om te komen slapen in een hut is op de dag aankomst vanaf 15:00 uur de hut voor u beschikbaar. De hut is los, u kunt er meteen in. In de avond komen we langs om kennis te maken. In de receptie ruimte liggen boeken, kaarten spelletjes, die u allemaal mag lenen. De wasmachine en droger zijn ook voor het gebruik van onze gasten. Wilt u fietsen of kanoën dan pakt u een fiets of kano en doet u geld in een bakje. Sommige gasten vinden dit maar vreemd. Wij werken graag op basis van vertrouwen. We merken dat wij dat zelf erg prettig vinden en dat onze gasten het ook weten te waarderen.

Leefbaarheid

We wonen en werken in een kleine gemeenschap het “noaberschap” is dan erg belangrijk. Om elkaar denken en je met elkaar inzetten om een dorp leefbaar te houden. De inwoners van Kloosterburen en omliggende dorpen hebben met elkaar de zorg coöperatie Klooster&Buren opgericht. Met elkaar is het voormalig bejaardenhuis Oldeheem gekocht. Sjaak is als vrijwilliger actief in de beheersstichting van het Nije Oldeheem.  Ouderen en mensen die beschermt willen wonen kunnen nu  in Kloosterburen blijven. Een professioneel  team geeft, als dat nodig is, 24 uurs zorg. Anneke is al jaren enthousiast mede organisator van de Ronde van Kloosterburen, een wielerevenement in de zomer.
De coöperatie van kleine toeristische ondernemers biedt veel inspiratie, daarom zit Anneke in het bestuur.  Er zijn veel mooie kleine bedrijven in deze regio, met elkaar zijn ze de parel ketting aan de Waddenzee. Anneke heeft ook een bestuurstaak in de vereniging van dorpsbelangen.

De tuinbanken bij de hutten zijn gemaakt door de medewerkers van Mien Toentje , een instelling voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Mien Toentje is ook onderdeel van de zorgcoöperatie Klooster& Buren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier een aandeel heeft in de leefgemeenschap van onze directe omgeving. Samen doen is vermenigvuldigen is ons uitgangspunt.

Nog steeds genieten wij iedere dag van de rust, ruimte, de stilte en de gemeenschapszin in onze leefomgeving en ervaren dagelijks hoeveel energie dit geeft. We willen deze beleving graag met anderen delen.

Ja en verder …….we kunnen heel vertellen. Vorig jaar schreef Anneke een boekje Anekdotes van een campingbaas, op onder de link Anekdotes kunt u ze allemaal lezen.

 

 

Boekingstip:

e Horizon Molenrij Tuktuk Lauwersoog
Tuktuks in de winterstop

Op een originele, rustige manier de regio verkennen doe je natuurlijk met een tuktuk. Verhuur per uur, per (dag)deel of volledig verzorgde arrangementen met een heerlijke picknick.

Tuktuk Lauwersoog, voor meer informatie klik hier
Kustweg 18
9976 VP Lauwersoog
tel. 06 83 33 22 22Er op uit