e Horizon Molenrij Ankedotes pyjamadag 2

Pyjamadag

Pyjama-dag is een woord, dat er in mijn beleving, ineens zomaar is. Van mensen die een pyjama-dag hebben, hoor of lees ik op facebook, dat je dan niets hoeft wat je niet leuk zou vinden. Je verwacht geen bezoek, je hoeft de deur niet uit, gezond koken hoeft niet. Bank  hangen, boekje  lezen, filmpje kijken met je kinderen spelen.  Op de een of andere manier begrijp ik de toevoeging van die pyjama niet. Misschien, omdat ik geen pyjama heb.

Tot vanmorgen, ineens snap ik heel goed de behoefte aan een pyjama dag, niets moeten, niets hoeven. In je pyjama van de afgelopen nacht, met de warmte en de geur van je lekkere bed om je heen.  Dat laatste uit zich bij mij in een T-shirt met dik vest en ongekamde haren. Buiten is het nevelig, grijs. niet echt weer dat lokt om er op uit te gaan. Er zijn nog veel klussen die geklaard moeten worden voor alles op de rails staat voor de gasten komen. Misschien is het dat ? Even niet willen, maar al die klussen, die nog moeten, vind ik leuk, dat is het dus ook niet.

Ontbijten met de krant. Op zondag is dat het Dagblad van het Noorden van gisteren en de Volkskrant niet zo duidelijk van gisteren. Meteen na het ontbijt koffie met de kranten. Naar aanleiding van die kranten ontstaan van die semi-filosofische gesprekken aan de keuken tafel. Beetje sloom soms ook heel  fel. Ineens is er dat gevoel: ik wil een pyjama dag. Het niets doen wat er bij hoort hoeft niet eens. Ik wil heus wel een was draaien, achter de computer  of een andere binnen klus, maar die pyjama dat lijkt ineens het ultieme gevoel van vrijheid, jezelf zijn.Zoals ik al opmerkte, nooit gehad dat gevoel, ik wil een pyjamadag. Waar komt dat nu ineens vandaan?

Nieuw stof voor een volgend zondagmorgen gesprek met koffie, nu met eigengebakken appeltaart. Het gesprek duurt niet eens zo heel lang. We zijn er al snel achter. Over 2 weken zijn er weer gasten en dan loopt het door tot weten we nog niet. Als het wordt zoals dit jaar was, is dat nieuwjaarsdag 2017.Vanaf een uur of half negen,  kun je er zeker van zijn dat iemand een dringende vraag heeft, de sleutel wil inleveren , een fiets wil huren of een zondagmorgen praatje wil maken.
Dan kun je toch niet in je pyjama verschijnen?

Dat zal het zijn, nog even en dan zijn ze er weer: de  gasten  met vragen, de gasten met bijzondere verhalen, gasten die prikkelen om na te denken over je alledaagse keuzes.
De gedachtespinsels, die je in de winter had, de voorbereidingen die je hebt gedaan, werpen dan hun vruchten af, of niet. Over 2 weken ontluikt ons seizoen, een beetje als de natuur eerst voorzichtig sneeuwklokjes, een krokussen,  maar voor je weet staat alles in bloei.

Mijn mijmering is verwoord. Ik ga me aankleden. Ik  heb er weer volop zin in.

 

e Horizon Molenrij Ankedotes pyjamadag 2

De prille lente kondigt zich aan

 

De Horizon Molenrij anekdotes pyjamadag

Voor je het weet, staat alles weer in bloei