Quilt festival

Het was tijdens het Quilt festival in Noord Groningen 2014.
Hij, ongeveer 35 jaar, werkte voor een oliemaatschappij in het westen van het land. Zijn vrouw ongeveer dezelfde leeftijd was hoogzwanger.  Ze kwamen uit Hongarije. Ze spraken goed Engels, maar geen Nederlands. Sinds 2 jaar woonden ze in Nederland, nu waren, voor het eerst, zijn ouders over. Zijn moeder was fanatiek Quiltster en had in een Hongaars tijdschrift gelezen over het Quilt festival in Noord Groningen. Nu ze  toch naar Den Haag kwamen, waar het stel woonde, konden ze dat toch mooi even mee pakken.

De zoon wist inmiddels dat Noord Groningen niet vlakbij Den Haag lag en boekte een hut kleine hut voor 4 personen. Bij de reservering vertelde hij er niet bij dat het om hem, zijn hoogzwangere vrouw en zijn ouders ging. Ook al had hij het wel verteld. Alle andere hutten waren bezet, het werd sowieso een kleine hut of niet. Er is niets mis met de kleine hut, maar het zijn 4 een persoons bedden op een rij, een groot vier persoons bed zou je kunnen zeggen.
Dit feit ontdekten ze pas bij aankomst en ik merkte toen pas wie er met zijn vieren in moesten slapen. Ik voelde me ietwat ongemakkelijk. Moeder maakte er geen punt van; gezellig vroeger lag hij ook bij ons in bed.

De moeder vond het Quilt festival geweldig, veel te zien, workshops. Ze zouden 1 dag Quilts kijken, maar dat was moeder te kort. Ze dropten haar nog 2 dagen bij het festival en het stel ging met vader op pad. ’s Avonds met zijn allen gezellig in de hut.

Toen ze vertrokken bedankte vader mij hartelijk voor de geweldige ervaring. Hij zou voor het eerst opa worden en had nu al met ongeboren kleinkind in 1 bed geslapen, welke opa kon dat nu zeggen ?

De Horizon Molenrij Quilt festival