Uitjes

De Horizon in Molenrij is een ideale basis voor uw uitjes in de omgeving. Bent u een liefhebber van: rust en ruimte, natuur, gevarieerde akkers en vergezichten, pittoreske dorpen, fraaie tuinen , kleine musea, borgen en galerie’s, molens en indrukwekkende boerderijen ?
Of juist met de wind om de oren en de geur van zeelucht  fietsen of wandelen om zo Noord-west Groningen en Noord-oost Friesland te ontdekken.

 

De stad

De stad Groningen is met de auto maar 30 minuten. Parkeren bij het transferium Kardinge en dan met de bus naar het centrum.  Het Groninger Museum is het jaar 2016 gestart met de expositie David Bowie.  Dit geeft al aan dat het geen statisch duf museum is, zeker de moeite waard. Aan de Frieze kant is Dokkum iets meer dan 30 minuten met de auto, een van de steden van de Elfstedentocht. Dokkum heeft een mooi centrum met rondom het bolwerk.

De Horizon Molenrij Uitjes Groningen Noorderhaven
Groningen Noorderhaven

 Actief

Als u toch in de provincie Groningen bent, is wadlopen een unieke belevenis. Een ervaren gids neemt u mee door een van de mooiste natuur gebieden van Europa, de Waddenzee. In juni 2009 is de Waddenzee op de lijst van het werelderfgoed van Unesco geplaatst en in 2016 kreeg het de titel mooiste Natuurgebied van Nederland.  Schiermonnikoog is heel dichtbij, 45 minuten met de boot of 7 uur met een gids lopen over het wad.

De Horizon Molenrij Uitjes schiermonnikoog
Naar Schiermonnikoog neem je je fiets mee of huurt een fiets op het eiland

Uitjes voor iedereen en elk weer

Uitjes met kinderen
Uitjes in de regen
Culturele uitjes
Culinaire uitjes
Uitjes naar tuinen
Actieve uitjes

 

Wilt u weten wat er op dit ogenblik voor bijzonders te doen is raadpleeg dan een van de digitale agenda’s Marnecultuuragenda of Activiteitenagenda Lauwersland-online.
Wij wensen u veel plezier op uw ontdekkingstochten in dit gebied.Er op uit