Uitjes met kinderen

Uitjes met kinderen, zijn voor de kinderen leuk dus ook voor de ouders. Er is veel te belven bij de Horizone n in de omgeving.

 

Bij de Horizon

De kinderen uit dorp zwemmen en spelen vaak in het water van de zwaaikom. De surfplank die er ligt in om mee te spelen. De kano’s zijn voor de verhuur.

De Horizon Molenrij kinderen zwemmen
Spelen in het water bij de Horizon

 

Kanoën is natuurlijk ook erg leuk.
In de receptie staat de Natuur Doe Doos. Je kunt hiermee op ontdekkingstocht op de camping om te ontdekken welke beestjes er leven. Met een loep en een zoekkaart kun je op stap. In het land grenzend aan de camping zitten vaak roofvogels. Met de zoekkaart kun je ontdekken welke vogels het zijn.
Wat dacht je van je eigen stokbrood bakken brooddeeg om een stok en dan boven het vuur bij de vuurplaats.
Ooit stond huisje-up op een carnavalswagen in de optocht van Kloosterburen. Al 6 jaar is staat het huisje bij ons op de speelplek voor de kleintjes.

De Horizon Molenrij kinderen huisje up
Voor de kleintjes is er het speelhuisje

Op stap

Nationaal Park Lauwersmeer

Volg een ‘spoedcursus boswachter’, timmer een nestkastje, doe mee met uiltjes kleien of braakballen pluizen, vang en bewonder waterdiertjes of loop met je familie het natuurpad. Voor de allerkleintjes is er het Kabouterpad. In Nationaal Park Lauwersmeer is van alles te beleven en je kunt er ook fijn wandelen.
Nationaal Park Lauwersmeer, voor informatie klik hier
De Rug 1
Lauwersoog
T.: 0519 – 345 145
Kijk voor de openingstijden op de site. Wil je precies weten wat er wanneer te doen is kijk dan op de activiteiten agenda

 

Doe Zoo Insektenwereld, Leens

De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! Want in de DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis. Bij DoeZoo draait het om doen! Al je zintuigen komen in het park volop aan bod: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om je nek… Een stinkdier aaien… En natuurlijk een kikker kussen! Dat is wel even wat anders dan plaatjes aan de wand van een museum.

Natuur Doe Zoo Insektenwereld, voor informatie klik hier
Wierde 17
Leens
T.: 0595 – 572 659
2 januari tot 30 april open op woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. In de vakanties van de basisschool ook op maandag en dinsdag open.
Van 1 mei tot en met 30 december maandag tot en met zaterdag open van 10:00 tot 17:00 uur

De Horizon Molenrij uitjes kinderen insektenwereld
Niet echt een knuffeldier, maar toch kun je ook de kameleon aaien.

Stripmuseum, Groningen

In het Stripmuseum ontmoet je strip- en filmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo een grote collectie met originele striptekeningen , stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer. In het Stripmuseum zie je onder anderen hoe een stripverhaal tot stand komt. Een feest van herkenning voor jong en oud.
Stripmuseum, voor informatie klik hier
Westerhaven 71
Groningen
T.: 050 – 3178 470
In de vakanties op dinsdag tot en met zondag open van 10:00 tot 17:00 uur. Voor andere openingsdagen kijk op de site.

 

Openluchtmuseum Het Hoogeland, Warffum

Het Hoogeland is geen duf openluchtmuseum. Trek de kleren van Ot en Sien aan, je schoolkist in de hand en ga op ontdekkingsreis in de tijd van Opa en oma.
Openlucht museum Hoogeland, voor informatie klik hier
Schoolstraat 4
Warffum
T.:  0595 – 422 233
In de vakantie dinsdag tot en met zaterdag open van 10:00 tot 17:00 uur, zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Buiten de vakanties van dinsdag tot en met zondag 13:00 tot 17:00 uur

De Horizon Molenrij uitjes kinderen Hoogeland
Zo leefden (over)opa en oma

Maisdoolhof, Saaxumhuizen

Heb jij altijd al door een Maïsdoolhof willen dwalen? En durf jij het aan om in een veld van 3 hectare op zoek te gaan naar de uitkijktoren? Nergens raak je zo makkelijk de weg kwijt als in Het maïsdoolhof , best spannend.
Maisdoolhof voor informatie klik hier
Dijkemaweg 35
Saaxumhuizen
T.:  0595 – 423 577
Van half juli tot half oktober open van 10:00 tot 17:30 uur op zondag 12:00 tot 17:30 uur.

De Horizon Molenrij uitjes kinderen maisdoolhof 2
Lopend door het mais zie je echts niets

 

Een dag naar Schiermonnikoog. Het eiland over fietsen spelen aan het strand of bij de berkenplas. Aan het eind van de dag weer op de boot. Je doet ieder kind er een plezier mee.   De boot vertrekt vanuit de Haven Lauwersoog, ongeveer 20 minuten vanaf De Horizon. Maar ga op tijd weg. In de zomer wil iedereen naar het eiland. Het kan zijn dat je dan wat verder weg moet parkeren. Je kunt er ook voor kiezen de passagiers en bagage al af te zetten bij de boot. Kunnen zij alvast een kaartje kopen en de chauffeur zet de auto weg. Op Schiermonnikoog vind je al die mensen niet meer terug. Je kunt meteen bij aankomst op het eiland een fiets huren. maar bijna iedereen wil dat. Tip: Ga met de bus naar het dorp en huur daar een fiets.
Schiermonnikoog, voor informatie klik hier
Boottijden, voor informatie klik hier

 

De Horizon slapen in hutten Molenrij uitjes schiermonnikoog boot
Op de boot naar Schiermonnikoog


Er op uit